Is KYP een disrupter net als Uber & Spotify?

Disruptors gezocht (m/v)

Iedere branche heeft er tegenwoordig wel een. Een David die het de Goliath in de markt moeilijk maakt. Disruptors worden ze genoemd. Startups die een markt volledig op zijn kop zetten door nieuwe spelregels te introduceren. Ze maken datgene wat ingewikkeld is eenvoudig en dat wat duur is goedkoop. Wat deze bedrijven nog meer gemeen hebben is dat niet enorme marketingbudgetten, maar uitgekiende onlinedienstverlening de drivers van hun succes zijn. Dienstverlening waarbij de gebruiker daadwerkelijk het uitgangspunt is.

Voorbeelden van disruptors zijn taxiservice Uber, boekingswebsite Airbnb of muziekdienst Spotify. Maar ook op lokaal niveau worden marktleiders uitgedaagd. Ik mocht onlangs zelf meewerken aan een campagne voor de introductie van glasvezel in de gemeente Giessenlanden door een volledig nieuwe aanbieder. In twee maanden werd 30% marktaandeel behaald. Ten kosten van Goliaths als KPN en Ziggo. Dat moet gevestigde bedrijven toch te denken geven. Ook binnen de bouw en bouwtoelevering worden nieuwe spelregels geïntroduceerd. Zoals een ontwikkelaar die zonder inschakeling van aannemers succesvol woningen bouwt. Hij doet dat samen met toeleveranciers. De technologie die gebruikt wordt heet KYP. Software die haar naam dankt aan een adagium dat in de bouw te vaak vergeten is: Keep Your Promise. Uit recent onderzoek blijkt dat niet alleen startups maar ook gevestigde bedrijven disruptors kunnen zijn. De bedrijfscultuur is hierbij de doorslaggevende factor. Ten eerste moeten werknemers binnen het bedrijf de kans krijgen om tegen bestaande structuren, modellen en marktbenaderingen aan te trappen. Dat zijn velen niet gewend uit angst voor hun positie. Daarom is het misschien belangrijker dat de directie actief op zoek gaat naar disruptors. Innovatieve geesten die met een frisse blik naar klant, product en technologie mogen kijken. Gebruiksgemak, bouwkwaliteit, energieprestatie en gezondheid in combinatie met nieuwe technologie moeten toch disruptors voorbrengen?

Dus ik ben benieuwd wanneer ik de eerste personeelsadvertentie zie. ‘Voor het voortbestaan van onze onderneming zoeken wij een enthousiaste Disruptor (m/v)’.

Wim Bak

Marketingdeskundige

Merkvast

disruptor