Raab Karcher en KYP verbeteren samen de BOUWlogistiek

Raab Karcher en KYP maken het vanaf medio oktober 2016 mogelijk voor bouwbedrijven om rechtstreeks vanuit hun digitale bouwplanning materialen te bestellen bij Raab Karcher. Tijd en plaats van levering van de bouwmaterialen worden gekoppeld aan de uit te voeren activiteiten en zijn door deze koppeling aan de bouwplanning altijd up-to-date.

Kleinere bouwplaatsen en sneller bouwen maken dat het “just-in-time, just-in-place” ontvangen van bouwmaterialen en -elementen een voorwaarde is voor een goed projectresultaat. De koppeling tussen KYP en RaabPlan – het bestelsysteem van Raab Karcher – maakt levering direct op de locatie op de bouwplaats mogelijk en voorkomt extra opslag van bouwmaterialen. Als de bouwplanning wordt aangepast, worden zonder extra handelingen of telefoontjes de leverdata aangepast. De communicatie tussen partijen verbetert daardoor aanzienlijk.

Deze faciliteit komt gratis beschikbaar voor klanten die starten met een Leanworks-project. KYP is blij met deze samenwerking omdat dit bijdraagt aan nog meer efficiency in de bouw. In de toekomst kunnen ook bestellingen vanuit de bouwplanning bij andere leveranciers gedaan worden.

Op 11, 12 en 13 oktober waren RaabPlan en KYP te zien op de BouwCompleet-beurs in Hardenberg. Heeft u dit gemist en wilt u ook een demonstratie? Neem dan contact op Renate Lanjouw van KYP (E lanjouw@kyp.nl – T 020 – 4491117)