PERSBERICHT: Trimble kiest voor KYP

Het beursgenoteerde Amerikaanse Trimble Inc. gaat de planning- en communicatietool KYP wereldwijd aan haar klanten aanbieden. Vanaf maart 2017 wordt het programma geïntroduceerd in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland. Na de Engelstalige landen wordt het programma vertaald voor de introductie in de overige landen waar Trimble actief is.

Trimble heeft gekozen voor de kwaliteiten en toepassingsmogelijkheden van KYP door de unieke combinatie van het gebruiksgemak (de interface), de snelheid van het programma, de mogelijkheden van voortgangsrapportage, het gereed melden van werkzaamheden en de programmastructuur waardoor er met andere programma’s koppelingen gemaakt kunnen worden. Trimble gaat het programma onder de naam LeanSight in de markt zetten, als onderdeel van haar ProjectSight en CrewSight productlijn, gericht op integraal (bouw)projectmanagement.

KYP faciliteert de (LEAN-)planning op de bouwplaats en communiceert over de voortgang van elke taak en het project zodat iedereen altijd over up-to-date informatie beschikt. Door de digitalisering van het bouwproces levert KYP waardevolle (management) informatie waarmee verbeterpunten inzichtelijk worden. Met KYP Analytics kan de ketenintegratie verder geoptimaliseerd worden.
Als gevolg van de samenwerking wordt een koppeling gemaakt met Trimble’s planningsprogramma Vico Schedule Planner. Hiermee wordt het nog eenvoudiger om de informatie vanuit de werkvoorbereiding naar de bouwplaats te communiceren en de voortgang op taakniveau terug te melden.

Over Trimble    Transforming the way the world works
Trimble Inc. is een toonaangevende leverancier van geavanceerde oplossingen die de productiviteit optimaliseren en de winstgevendheid van bedrijven verbeteren. Trimble integreert zijn expertise in GPS-, laser-, optische en inertiale technologie met applicatiesoftware, draadloze communicatie, en diensten. Trimble opereert in verscheidene markten en industrieën, waaronder de landbouw, bouw en techniek, transport en draadloze communicatie-infrastructuur. Met een jaarlijkse omzet van circa 2,3 miljard dollar en een portfolio van meer dan 1.100 patenten biedt Trimble in de volle breedte oplossingen voor bouw en industrie. Trimble is tevens eigenaar van bouwgerelateerde software zoals Sketch-up, Tekla, Vico office en Schedule Planner.